Serviceavtale for akvarier.

Serviceavtale.

Med serviceavtale vil du bli prioritert i køen foran andre private kunder og bedrifter som ikke har serviceavtale. Dette sikrer at du alltid vil få hjelp raskest mulig. Du kan tegne en serviceavtale på nye akvarier, eller akvarier som du allerede har, men mangler serviceavtale på.

En Serviceavtale er ideell for bedrifter hvor arbeidet har høy prioritet for virksomheten, og hvor man er opptatt av at de ansatte ivaretas på aller beste måte.En slik avtale kan være medvirkende til at medarbeiderne får en hyggelig, avslappende hvilepause i kantinen, eller at møterommet kan få en hyggelig atmosfære, som kan sikre bedriften gode avtaler.

I serviceavtalen spesifiseres alt det viktige arbeidet for at akvariet til enhver tid skal se representativt ut.

Våre serviceteknikere sørger gjennom faste servicerutiner for at akvariet ditt opprettholder topp utseende med vårt omfattende utvalg av levende organismer. Vi fører elektronisk logg, og du som kunde, vil etter alle besøk få en elektronisk kopi av loggført utført arbeid.

Alle serviceavtaler utarbeides spesielt for hver kunde.  Alle våre kunder er unike for oss i AQUAPRO Akvarieservice…

Hva kan en serviceavtale inneholde.

Hvor ofte en servicetekniker kommer på inspeksjon, og foretar rutinemessig vedlikehold.  Akvarieservice kan også rykke ut i helger ved behov.  Rutiner på sjekk av utstyr. Rutiner på stell av planter og fisk. Om akvarie-eier ønsker det,  hvor ofte eventuelt biotop skal byttes ut. Varighet på avtalen.  Spesielle ønsker fra kunden.

 

Korallrevsakvarie.

 

Ta kontakt.
Trenger du hjelp til ditt akvarie, eller ønsker å vite mere om hva vi kan tilby, ta kontakt for et uforpliktende tilbud.
Hopp til verktøylinje